Reikenissen 

Reiki doet wat goed voor je is

Reiki

 

Reiki is een Japans woord wat Universele Levensenergie betekent. Deze energie is overal in en om ons heen aanwezig.

De Usui-methode van Reiki is in het begin van de 20e eeuw (her)ontdekt door dr. Mikao Usui en is een eenvoudige, natuurlijke en tevens zeer effectieve manier om de energie over te dragen.

Ieder mens wordt met energiekanalen geboren waar de Universele Levensenergie doorheen stroomt. Bij de meesten van ons zullen deze kanalen in de loop van de jaren  door diverse oorzaken geblokkeerd worden, waarbij allerlei klachten kunnen ontstaan. Door Reiki toe te passen worden deze blokkades opgeheven en worden de klachten verholpen.

Als Reiki geactiveerd en toegepast wordt, werkt het helend op alle niveaus van ons bestaan: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.


Behandeling:

Een reikibehandeling is ontspannend en helend en helpt je weer op te laden.  

Een behandeling is niet bedoeld om diagnoses te stellen. Reiki is eenrichtingsverkeer: de energie gaat door de behandelaar heen naar degene die behandeld wordt, waar het doet wat op dat moment nodig is. De behandelaar zal wel de Reiki voelen stromen, maar weet verder niets van wat in het lichaam of de geest van de behandelde gebeurt.

Tijdens een behandeling legt de behandelaar zijn of haar handen in een vaste reeks posities op het lichaam. Hierbij kunnen alle kleren gewoon aangehouden worden. Reiki gaat overal doorheen.  

Degenen die behandeld wordt, kan van alles ervaren: dit varieert van helemaal niets tot het voelen opkomen van allerlei emoties onderdrukt waren en die er opeens uit willen. De meeste mensen voelen zich voornamelijk lekker ontspannen. Regelmatig valt iemand zelfs in slaap op de behandeltafel. Alles wat er gebeurt, is goed en nodig, maar dit is dus heel persoonlijk en kan ook per keer verschillen.


De “standaard”- behandeling is een behandeling waarbij degene die behandeld wordt op een tafel ligt en deze behandeling duurt ongeveer 1 uur. Maar ook kortere of langere behandelingen zijn mogelijk. Reiki kan ook in acute situaties (bv na een valpartij) worden toegepast. En Reiki werkt zelfs op afstand.


Let op: De energie (=Reiki) is altijd hetzelfde (universeel), maar er zullen altijd verschillen zijn tussen verschillende behandelaars.

Het belangrijkste is dat degene die behandeld wordt zich er prettig bij voelt.